profile

Hi, I’m a creator

Celik Muzikal 3 : "Nak, Mak Teringin Nak Belajar Solo Gitar"

Published over 2 years ago • 1 min read

Hi, I’m a creator

Read more from Hi, I’m a creator

Malas praktis gitar? Saya pun sama 😎 Main gitar ni seronok sebenarnya bila kita dah pandai main satu dua lagu. Dia akan rasa ketagih nak belajar dan belajar lagi lagu lain pulak. Tapi biasalah, awal-awal semua benda semangat. Percayalah, nanti akan ada satu masa yang awak akan rasa malas gila nak praktis gitar walaupun main gitar ni seronok. Main gitar ni seronok tapi... Yang tak seronoknya ialah praktis. Sebab praktis ni tak "fun" macam main lagu yang kita dah memang pandai. Praktis ni ialah...

over 2 years ago • 3 min read

Video gitar saya yang paling banyak views Satu-satunya video saya yang lebih 100 views buat masa ni ialah video pasal strumming. Lebih spesifik lagi video pasal Cara Strumming Gitar Tanpa Pick. Saya pun tak tau kenapa video ni banyak views. Mungkin topik ni orang minat. Ataupun mungkin saya yang promote video ni lebih. Ke Arah 100 Subscriber Youtube hujung Ogos ni Dan channel youtube saya baru mencapai 50 subscriber semalam. Harapnya boleh capai 100 subscriber hujung bulan Ogos ni. Jadi kalau...

over 2 years ago • 1 min read

Macam Mustahil Je Aku Boleh Belajar Soloing" Awak ada tak member-member yang power main solo gitar? Yang jenis dengar je lagu sikit, dia cepat tangkap dan boleh cari melodi masa tu jugak. Takpun yang jenis suka payung solo atas backing track chord kat Youtube. Layan je dengar dia goreng. Awak pun terdetik : Macam mustahil je aku boleh main solo macam ni" Lepas tu scroll IG, tengok pulak video gitaris main fingerstyle. Awak pun rasa : Kan best kalau aku reti cari fingerstyle sendiri" Well,...

over 2 years ago • 3 min read
Share this post